HOME » OVER ONS » PAS ADVIES BH'S | ONLINE PASKAMER

HOE VINDT JE DE JUISTE BH?

Het vinden van de juiste BH, zowel maat als model, blijft nog steeds lastig voor veel vrouwen. 80% van de vrouwen draagt de verkeerde BH, dat moet beter kunnen vinden wij!! Want een verkeerd zittende BH is én niet mooi én zit niet fijn én kan klachten veroorzaken. Niet nodig, als je maar weet waar je op moet letten. Daarom geven wij wat handige tips. 

 

 

STAP 1: MODELLEN BH'S

 

Beugel BH met een Drie-Delige Cup

Door de 3-delige cup en beugels geeft de BH een stevige voorwaartse lift. Hierdoor lijkt je taille slanker. De bovenzijde van de cups is afgewerkt met luxe elastische kant voor een optimaal draagcomfort en naadloze aansluiting op de huid. De borst wordt door de verschillende stukken tegen het lichaam aan gemodelleerd. Nadeel is dat de BH soms zichtbaarheid is onder kleding (door naadjes op de cup). Voordeel is dat deze BH de meeste ondersteuning biedt en uiteindelijk zorgt voor een slanker silhouet.  Voor cups vanaf D cup of groter is dit absoluut het beste model!

 

Niet Voorgevormde Gladde BH

Deze BH heeft gladde cups, sluit hoog op de borst waardoor het grootste deel van de borst bedekt wordt en drukt de borsten wat platter (wordt daarom ook vaak bestempeld als minimizer!). Voordeel is dat deze BH niet zichtbaar is onder strakkere kleding. Nadeel is dat deze niet veel ondersteuning biedt vanuit de zijkant van de borsten en daardoor de borsten wat platter drukt, met als gevolg dat de taille breder oogt. 

 

Push-up BH

Er zijn twee soorten Push-up BH's, met en zonder uitneembare pads. Ze zijn er in een gladde variant of met kant. Het middenstuk van de BH is wat lager. Push-up BH's zorgen vaak voor een opwaartse lift vanuit de zijkant en doordat zij wat lager uitgesneden zijn aan de voorzijde creëren zij een decolleté met vrouwelijke welving. Voordeel is dat deze BH's zorgen voor een mooi decolleté voor de kleinere cupmaatjes en deze BH's. Nadeel is dat deze wat lager uitgesneden zijn en daarmee minder geschikt voor een cupmaatje meer (borsten blijven niet altijd in de BH zitten). Een ander nadeel is dat Push-up BH's zonder uitneembare pads eerder open gaan staan wanneer de BH niet exact past. 

 

Voorgevormde BH

Deze BH is hoog gesloten en een hoger tussenstuk tussen de borsten waardoor de borsten mooie gescheiden en gelift worden. De BH heeft een mousse gladde cup en is hierdoor minder zichtbaar onder kleding. Doordat de cups hoger sluiten is deze BH zeer geschikt voor de grotere cupmaten. Gevaar voor de kleinere cupmaten is dat de cups aan de bovenzijde open staan. Voordeel van deze soort BH's is dat ze goed te dragen zijn onder strakke en dunne kleding. Nadeel is dat de cups volledig gevuld moeten zijn om wijken van de cups te voorkomen. Een veelvoorkomend misverstand is dat men denkt dat dit de meest stevige BH is. Dit is niet het geval, de 3-delige cup BH is steviger!

 

Voorgevormde Balconet BH

Deze BH is lager gesloten op de borst, maar heeft wel een hoger tussenstuk voor een mooie aansluiting op de borstkas. De bandjes staan wat meer naar buiten. De BH geeft een opwaartse lift vanuit de onderkant wat zorgt voor een vrouwelijk decolleté. Voordeel is dat deze BH zorgt voor een mooie vrouwelijke welving aan de bovenzijde. Nadeel is dat deze voor de grotere cupmaten minder geschikt is omdat hij snel de borsten over de BH drukt, wat weer minder mooi is onder kleding.

 

STAP 2: OP DE JUISTE MANIER AANTREKKEN VAN DE BH

Een nieuwe BH moet comfortabel aangesloten zitten wanneer deze wordt gesloten op het uiterste haakje. Door het dragen en wassen van de BH zal de elastiek uiteindelijk wat uitrekken en is het voor de levensduur en stevigheid van de BH belangrijk om deze wat strakker te kunnen zetten. Zo heb je dus het langste plezier van je BH! 

Om een BH goed aan te trekken buig je voorover en laat je je borsten in de cups 'vallen'. Hierna haal je de borsten vanuit de zijkant (oksels) naar voren zodat de beugel de gehele borst omsluit. De beugels van de BH moeten netjes om de borst zitten, aansluiten op het borstbeen en onder de oksels. De schouderbandjes moeten worden versteld zodat er nog een beetje rek op de bandjes blijft, maar niet al te veel (ongeveer een duimdikte is goed!)

 

STAP 3: HOE ZIT DE BH?

HIERONDER ENKELE VISUALISATIES VAN VEEL VOORKOMENDE PROBLEMEN ÉN OPLOSSINGEN!

Zo moet het niet: het achterpand kruipt omhoog. Oplossing: pak een omvang smaller. Is de cup van de 'te grote' BH wel goed, pak dan een omvang smaller, maar een cupmaat groter! wanneer je de omvang smaller pakt wordt de cup namelijk ook kleiner. Theorie is: 80 F is 75 G en 80 E is 85 D...

Zo moet het wel: het achterpand zit aangenaam aangesloten en is dichtgemaakt op het laatste/uiterste haakje. Doordat hij mooi aangesloten zit, sluit ook het stukje tussen de cups mooi aan op de borstkas en worden de cups volledig gevuld.

Zo moet het niet: de cups plooien en er zit ruimte tussen de cups en de beugels. Dit duidt er waarschijnlijk op dat de cupmaat te groot is. Neem een maat kleiner, dus bijvoorbeeld geen E-cup maar een D-cup.

Zo moet het wel: de cups zijn geheel gevuld, de beugels omsluiten de borsten zowel tussen de borsten als onder de oksels. De borsten worden mooi gescheiden en de BH zorgt voor een opwaartse lift.

Zo moet het niet: de beugels zitten op de borst en niet onder de borst. Soms is dit heel duidelijk zichtbaar, soms pas wanneer je je armen omhoog doet. Wanneer de beugels op de borsten staan duidt dit op een te kleine cupmaat. Neem een maat groter, dus bijvoorbeeld in plaats van een E-cup een F-cup.

Zo moet het wel: de cups zijn geheel gevuld, de beugels omsluiten de borsten zowel tussen de borsten als onder de oksels. De beugels zitten onder de borsten. De borsten worden mooi gescheiden en de BH zorgt voor een opwaartse lift.

Zo moet het niet: de borsten worden aan de voorzijde en onder de oksels boven de bh uit gedrukt. De cup is dan te klein. Neem een maat groter, dus bijvoorbeeld in plaats van een E-cup een F-cup.

Zo moet het wel: de cups zijn geheel gevuld, de beugels omsluiten de borsten zowel tussen de borsten als onder de oksels. De beugels zitten onder de borsten. De borsten worden mooi gescheiden en de BH zorgt voor een opwaartse lift.

Zo moet het niet: wanneer de armen omhoog worden gedaan blijkt de beugel niet onder maar op de borst te rusten.

Dit probleem kan twee oorzaken hebben.

1) de bh is niet goed aangedaan waardoor de beugels niet op de juiste plek zitten. Wanneer de borsten goed in de bh worden geschud blijkt vaak dat de borsten over de bh wordt gedrukt. De bh is in dit geval te klein qua cup. Neem een maat groter, dus bijvoorbeeld in plaats van een E-cup een F-cup.

2) de omvang van de bh is niet goed. Bij het aandoen blijkt de bh al meteen op het strakste haakje dicht te moeten worden gemaakt en dan nóg sluiten de beugels niet goed aan op het borstbeen. Neem een maat kleiner in de omvang, dus bijvoorbeeld in plaats van een 85 een 80.

Zo moet het wel: De beugels sluiten mooi aan op het borstbeen, de beugels omsluiten de borst volledig, zorgen ervoor dat de borsten mooi worden gescheiden en de BH zorgt voor een opwaartse lift.

 

TOCH NOG TWIJFELS, NEEM DAN CONTACT MET ONS OP VIA ONDERSTAANDE BUTTON: