✔ Fysieke & online winkel ✔ Gratis verzending vanaf 50 euro ✔ Vele voordeelverpakkingen

HOME » Maatinformatie Shapewear

Maat tabellen corrigerend ondergoed

 

magic bodyfashion en maidenform maat advies

Maat informatie Shapewear

 

Voor het kiezen van de juiste maat shapewear kun je het beste je confectiemaat als uitgangspunt nemen. Binnen de lingerie branche wordt een maat 36 gezien als een XS, 38 is een S, 40 is een M, 42 is een L enzovoorts. Wanneer je een combinatie maat hebt, zoals 40/42, kies dan eerder richting de 42. Koop je corrigerend ondergoed altijd in je eigen maat. Een maat te klein kopen kan resulteren in afrollend en afzakkend corrigerend ondergoed. Daarnaast gaat te corrigerend ondergoed dat te klein is snijden in je huid en zorgt het juist voor meer aftekeningen, die zichtbaar zullen zijn onder je kleding en die je juist wilt voorkomen.  Corrigerend ondergoed moet comfortabel zitten en daarvoor is het bepalen van de juiste maat essentieel. Te grote shapewear blijft niet op zijn plek zitten, zal naar alle waarschijnlijkheid ook afrollen en afzakken en verliest daarnaast corrigerend effect.

 

Omdat verschillende merken een afwijkende maatvoering kunnen hanteren is het goed om je maat na te kijken aan de hand van onderstaande tabellen. Deze tabellen laten de maatvoering zien van Magic Bodyfashion en Maidenform Shapewear. Om te onderzoeken welke maat je moet bestellen is het handig een meetlint te pakken en je borst, taille en heupen te meten. Het is beter te meten wanneer je geen kleding aan hebt. Houdt het meetlint horizontaal op de plekken waar je meet en trek het meetlint niet te strak aan. Vraag of iemand je kan helpen of meet je maten voor de spiegel, zodat je goed kunt zien of het meetlint goed horizontaal zit. Wanneer je de borst meet, meet je het breedste gedeelte van de borst. Om de heupwijdte te meten, hou je het meetlint horizontaal over het wijdste deel van de heupen. De getallen in de maattabellen zijn aangeduid in centimeters. Zit je aan de bovenkant van de marge, overweeg dan een maat groter te nemen. Heb je erge twijfels, bestel dan eventueel twee maten, zodat je ze thuis in je eigen vertrouwde omgeving kunt vergelijken. 

Maattabel Magic Bodyfashion

 

magic bodyfashion welke maat

Maattabel Maidenform Shapewear

 

maidenform maattabel
maidenform shapewear welke maat

VEELGESTELDE VRAGEN EN ANTWOORDEN

 

Welke maat moet ik kiezen?

Kies voor je normale kleding maat. Te klein shapewear kan resulteren in afrollend, opkruipend en/of knellend corrigerend ondergoed en daarmee zelfs extra 'hobbels en bobbels' creëren. Wanneer je wat extra stevigheid wil kun je, beter dan een te kleine maat, kiezen voor een hoger shaping level. Te grote shapewear restulteert vanzelfsprekend niet in het corrigerende effect dat jij voor ogen hebt. Lees hier meer over de maatinformatie per merk en hoe je jouw corrigerende ondergoed op de beste manier draagt.

 

Welke kleur moet ik kiezen?

Wanneer je op zoek bent naar beste shapewear voor onder lichte kleding, dan kan je het beste kiezen voor huidkleur, nude, soft nude of witte shapewear. Huidkleurig ondergoed is het inste zichtbaar onder lichte kleding. Wanneer je donkere kleding draagt is de kleur van je shapewear en ondergoed minder belangrijk. Maar omdat donkere kleding af kan geven op lichte shapewear en ondergoed, adviseren wij toch shapewear te dragen in de kleur zwart, grijs, blauw of een andere donkere kleur.