✔ Fysieke & online winkel ✔ Gratis verzending vanaf 50 euro ✔ Vele voordeelverpakkingen

HOME » Shapewear Advies : STAP 1

Shapewear Advies : STAP 1 - Herken je figuur

 

welke figuurtype heb jij?

 

Wanneer je op zoek bent naar het beste corrigerende ondergoed voor jouw figuur, is natuurlijk de eerste stap het vast stellen van de vorm van jouw figuur. Welke punten vindt je mooi aan jezelf en welke punten van je lichaam hebben wat correctie nodig? Ben je tevreden over je buik of wil je een strakkere buik? Zijn je bovenbenen strak of hebben deze wat correctie nodig onder je dunne broek?  Shapewear wordt naast het corrigeren van 'probleemzones' ook vaak gebruikt om een glad silhouet te creëren en cellulitis te verbergen, zodat deze niet zichtbaar is onder dunnere kleding en jij strakker in je vel komt te zitten. 

 

Ben jij benieuwd naar welke soort shapewear geschikt is voor jouw lichaamsbouw (ofwel figuurtype) en jouw wensen? Lees dan hier alles over shapewear 2021. Om stap voor stap jouw perfecte corrigerende ondergoed te vinden, begin je met het vaststellen van jouw lichaamstype. Daarna kijk je naar welke shapewear geschikt is voor welk lichaamstype en bepaal je voor jezelf wat je wilt corrigeren en in welke mate je dit wil.  Hierna vindt je in stap 2 uitleg en informatie over de verschillende soorten shapewear en welke soort shapewear geschikt is voor jouw lichaamstype. Ook zetten we voor jou de beste shapewear op een rijtje! In stap 3 ga je je maat bepalen en geven we je tips over hoe je het beste je shapewear aan kan trekken.

Verschillende figuurtypes

 

Grofweg maken we onderscheid tussen 5 verschillende figuurtypes:

appel - peer - zandloper - recht - omgekeerde peer. 

Welke lichaamsbouw (oftewel figuurtype of lichaamstype) je hebt is erfelijk bepaald. Niet alleen is het van belang rekening te houden met je figuurtype bij het kiezen van het juiste corrigerende ondergoed. Ook wanneer je bezig bent met lijnen is het handig te weten hoe jouw lichaamsbouw is. Maar wil je direct een strakke buik of benen, dan is shapewear natuurlijk een goede oplossing! Kijk snel welke figuurtype je bent en welke shapewear perfect voor jou is!

Waarom corrigerend ondergoed?

 

Elke vrouw, welke lichaamsbouw ook, kan baat hebben bij shapewear. Shapewear zorgt voor een gestroomlijnd silhouetten waardoor je strakker in je vel zit en dat straal je uit! Corrigerend ondergoed corrigeert  'probleemzones', waardoor je kleding mooier om je lijf valt. Heb jij wel eens last van je onderrug? Een pantybroekje of stevige body kan verlichting geven in de rug en zorgt ervoor dat de spieren warm blijven tijdens de koude wintermaanden!  Bovendien helpt een corrigerende hemd of body om je houding te verbeteren, waardoor rugklachten kunnen verminderen. Heb jij last van cellulites, een correctiebroekje met pijpjes, trekt de huid van je been en billen glad, waardoor jij vol zelfvertrouwen toch die strakke en lichte kleding kan dragen! Wil jij meer weten over de voordelen van shapewear? Lees ze hier!